Ingredientai
- Burokėliai 2 kg virtų
- Morkos 3 vnt. didelės
- Svogūnai 2 vnt. galvučių
- Česnakai 3 skiltelės 3 - 4
- Pupelės 500 g virtų
- Aliejus 200 ml
- Laurų lapai 2 vnt.
- Druska 2 valg. š.
- Cukrus 1 arbat. š.
- Sultys 1 l pomidorų
- Pipirai 1 žiupsnelis žirneliais
- Actas 2 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Puode įkaitinkite aliejų ir apkepkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus svogūnus, nuvalytas ir sutarkuotas morkas.
- Burokėlius stambiai sutarkuokite ar supjaustykite juostelėmis ir taip pat sumeskite į puodą. Supilkite pomidorų sultis, įmeskite laurų lapelius, pipirus, suberkite druską, cukrų ir ant mažos ugnies kaitinkite apie dešimt minučių.
- Suberkite pupeles, įpilkite acto, sudėkite grūstus česnakus ir dar virkite penkias–dešimt minučių. Gautą tyrę atšaldykite, vėl užvirkite, dar karštą išpilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite.
Šiuos konservus galite vartoti sriuboms virti arba kaip garnyrą.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita