„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Batonas su pomidorų pasta

 Batonas su  pomidorų  pasta
Batonas su pomidorų pasta / Aidos Chlebinskaitės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į dubenį supilkite pieną, mieles, cukrų, druską ir miltus. Išmaišytą masę 3 minutes plakite.

2. Išplaktą minklę padalykite per pusę, į vieną dalį įkrėskite pomidorų pastos. Jei tešla per daug paskystėjo, dar pridėkite miltų ir paplakite virtuviniu kombainu.

3. Tešloms leiskite pakilti apie 2 valandas.

4. Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

5. Iškočiokite du vienodo dydžio stačiakampius, uždėkite juos vieną ant kito, o viršų aptepkite pomidorų pasta.

6. Susukite vyniotinį, užlenkite galus ir dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą.

7. Leiskite pakilti dar 1 valandą.

8. Pakilusią duoną aptepkite pienu, atskiestu vandeniu, apibarstykite žolelėmis ir kepkite 30 minučių, po skarda pakišę indą su vandeniu.  

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min