Ingredientai
- Miltai 430 g kvietiniai
- Pienas 240 ml
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Mielės 2 arbat. š. sausos
- Prieskoniniai žalumynai 5 g žiupsnis
- Pomidorų pasta: 1 - tešlai, 2-3 patepti 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Į dubenį supilkite pieną, mieles, cukrų, druską ir miltus. Išmaišytą masę 3 minutes plakite.
2. Išplaktą minklę padalykite per pusę, į vieną dalį įkrėskite pomidorų pastos. Jei tešla per daug paskystėjo, dar pridėkite miltų ir paplakite virtuviniu kombainu.
3. Tešloms leiskite pakilti apie 2 valandas.
4. Iki 180 laipsnių įkaitinkite orkaitę.
5. Iškočiokite du vienodo dydžio stačiakampius, uždėkite juos vieną ant kito, o viršų aptepkite pomidorų pasta.
6. Susukite vyniotinį, užlenkite galus ir dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą.
7. Leiskite pakilti dar 1 valandą.
8. Pakilusią duoną aptepkite pienu, atskiestu vandeniu, apibarstykite žolelėmis ir kepkite 30 minučių, po skarda pakišę indą su vandeniu.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita