Ingredientai
- Prancūziškasis batonas 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Sūris 100 g smulkiai tarkuoto parmezano
- Prieskoninės žolelės (ryšulėlis bazilikų, raudonėlių, mairūnų arba petražolių) 1 vnt.
- Sviestas 100 g
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite žalumynus. Galite naudoti vienos rūšies žoleles arba jų mišinį.
2. Dubenėlyje išsukite sviestą su druska, kad būtų minkštas ir purus. Išspauskite česnaką, suberkite kapotus žalumynus ir parmezaną, išmaišykite.
3. Šiam užkandžiui ruošti labiau tiks ne šviežias, o 1–2 dienas palaikytas batonas. Batoną supjaustykite riekelėmis, bet nepjaukite iki galo. Riekeles patepkite sviestu su žalumynais, suvyniokite batoną į foliją ir 15–20 min. kepkite 190°C temperatūros orkaitėje. Išvyniokite batoną ir leiskite 5 min. pastovėti.
4. Aromatingas batono riekeles galite tiekti kaip užkandį arba prie sriubos ar salotų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita