Ingredientai
- Duona 350 g batonas (gali būti padžiūvęs) arba skrudinti tinkama balta duona
- Sviestas 3 valg. š.
- Cukrus 3 valg. š.
- Abrikosai 1 vnt. skardinė konservuotų abrikosų puselių (apie 480 g)
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Aguonos 100 g maltos
- Grietinėlė 200 ml plakamoji
- Citrinos 1 vnt. žievelės
Kaip gaminti
1.Batoną supjaustykite riekelėmis, lengvai pakepinkite keptuvėje su sviestu iš abiejų pusių ir apibarstykite cukrumi. Abrikosų puseles nuvarvinkite, galima pasmulkinti.
2.Keraminėje kepimo formoje eilėmis išdėliokite pakepintą batoną, tarp riekelių dėkite abrikosų.
3.Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų. Trynius sumaišykite su maltomis aguonomis (jeigu jos be cukraus, pagal skonį pasaldinkite) ir grietinėle. Apšlakstykite citrinų sultimis. Trynių masę atsargiai sumaišykite su baltymų mase ir paskleiskite ant batono riekelių.
4.Kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Kai iškeps, dar 10 minučių palaikykite šiltoje išjungtoje orkaitėje. Tiekite šiltą su pienu.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita