Ingredientai
- Pienas 400 ml pudingui
- Cukrus 450 g 250 - pudingui ir 200 - padažui
- Batonas 4 vnt. 4 - dideli puodeliai - pudingui
- Kiaušiniai 4 vnt. 3 - 4 - pudingui ir 1 - padažui
- Vanilė 4 arbat. š. 2 - ekstrakto - pudingui ir 2 - padažui
- Rudasis cukrus 100 g pudingo traškiai plutelei
- Sviestas 150 g 50 - pudingo traškiai plutelei ir 100 - padažui
- Riešutai 100 g kapotų pekano ar bet kokių kitų - pudingo traškiai plutelei
- Brendis: (padažui) 4 valg. š.
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais.
- Išplakite kiaušinius kartu su cukrumi, įpilkite pieno ir vanilės ekstrakto. Viską gerai išmaišykite.
- Batoną supjaustykite į 2 cm skersmens gabaliukus. Suberkite juos į didelį dubenį ir užpilkite kiaušinių plakiniu. Leiskite 10 min. pastovėti, kad batono gabaliukai prisigertų plakinio.
- Pasiruoškite traškią plutelę. Sumaišykite kapotus riešutus (skaniausiai būtų pekano riešutai, bet aš naudojau graikinius riešutus) su sviestu ir ruduoju cukrumi.
- Supilkite batono gabaliukus į paruoštą skardą ir apipilkite likusiu plakiniu. Užbarstykite paruoštus riešutus.
- Kepkite orkaitėje 35-45 min.
- Paruoškite padažą: ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą su cukrumi, įpilkite išplaktą kiaušinį ir vanilės ekstraktą. Nuolat maišykite. Pabaigoje įpilkite brendžio ir vėl viską gerai išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies.
- Patiekite pudingą kartu su padažu šiltą, ar kambario temperatūros.
Skanaus!
Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė