Ingredientai
- Miltai 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Pienas 200 ml
- Vištienos sultinys 300 ml
- Svogūnų laiškai 20 g arba žalumynų
- Morkos 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Miltus išsijokite į dubenį, padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų ir pieną. Maišykite gausis vientisa masė. Tešlą palikite valandai.
2. Užkaiskite vištienos sultinį, imeskite pailgais gabalėliais supjaustytas morkas ir virkite kol jos suminkštės.
3. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, pilkite pussamtį tešlos ir tolygiai paskirstykite. Kai lietinis sutvirtės, apverskite ir apkepkite kitą pusę.
4. Iškeptus lietinius susukite į ritinėlius ir supjaustykite norimo pločio juostelėmis. Dėkite į dubenėlį, užpilkite karštu vištienos sultiniu, įmeskite kelis morkų gabalėlius ir apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais ar žalumynais.
Knyga „Geri receptai 2“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai 2“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Vokiečių