Ingredientai
- Pomidorai 6 vnt.
- Bazilikai 40 g šviežių raudonųjų ir žaliųjų
- Alyvuogės 6 vnt. juodosios be kauliukų
- Fetos sūris 100 g 100 - 150
- Aliejus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite.
2. Į vidų įberkite džiovintų bazilikų.
3. Pridėkite alyvuogių, fetos.
4. Ant pomidorų uždėkite nupjautas viršūnėles, aptepkite aliejumi, kad kepdami smarkiai nesutrūkinėtų. Sudėkite į skardą (galima iškloti kepimo popieriumi arba folija), ant jos užmaukite kepimo rankovę, užriškite galus ir kiškite į 180 laipsnių orkaitę. Po 10–15 minučių rankovę perkirpkite ir dar kepkite 5 minutes 220 laipsnių orkaitėje tik iš viršaus. Iškepusius pomidorus papuoškite šviežių bazilikų lapeliais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita