Ingredientai
- Miltai 350 g 300-350 g kvietinių
- Mielės 15 g šviežios
- Kefyras 250 ml neriebus arba natūralus jogurtas
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. 0,5 valg. š.
- Bazilikai 3 valg. š. smulkinti
Kaip gaminti
1. Mieles sutrupinkite į dubenį, supilkite iki 37 laipsnių pašildytą kefyrą arba jogurtą ir išmaišykite.
2. Įberkite cukraus, druskos, supilkite aliejų ir didesnę dalį miltų, stipriai išminkykite – rankomis arba virtuviniu kombainu.
3. Ant viršaus užbarstykite šiek tiek miltų, dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai – kol tešla pakils dvigubai (30–40 minučių).
4. Pakilusią tešlą padėkite ant stalo. Įminkykite likusius miltus, sumaišytus su smulkintais bazilikais.
5. Tešlą padalykite į dvi lygias dalis. Iškočiokite pailgus papločius ir pradėdami nuo platesnių kraštų suvyniokite du ilgus ritinius.
6. Padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos (vyniojimo kraštu į apačią). Tegul pusvalandį kyla.
7. 200 laipsnių orkaitėje, ant apatinių grotelių, batonus kepkite maždaug 30 minučių, vėliau uždenkite rankšluosčiu ir palaukite, kol atvės.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita