Ingredientai
- Jautiena 500 g kryžinės
- Sultinys 500 ml naminio
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Pievagrybiai 200 g
- Marinuoti svogūnėliai: 4 vnt.
- Miltai 1 valg. š.
- Garstyčios 1 valg. š.
- Pomidorų pasta: 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. šlakelis
- Čiobreliai 1 žiupsnelis šviežių lapelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais arba juostelėmis, pabarstykite miltais ir sudėkite į puodą, maišydami mentele kepinkite penkias minutes.
2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morką griežinėliais, sudėki teį puodą su mėsa, kepinkite, kol daržovės suminkštės. Supilkite sultinį, pasūdykite. Troškinkite apie 40 min.
3. Troškinį pagardinkite garstyčiomis, pomidorų pasta, pipirais. Sudėkite į keturias dalis perpjautus pievagrybius, marinuotus svogūnėlius. Ant silpnos ugnies troškinkite dar dešimt minučių.
4. Patiekiant pabarstykite sviežiais čiobreliais. Labai tinka valgyti su bulvių koše ir marinuotomis daržovėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita