Ingredientai
- Jautiena 800 g kumpio arba mentės
- Pienas 600 ml
- Miltai 2 valg. š.
- Lazdynų riešutai 80 g nuluptų
- Sviestas 1 valg. š.
- Šalavijai 1 vnt. šakelė šviežio
- Česnako milteliai 0,5 arbat. š. dar geriau granulių
- Rozmarinai 2 vnt. šakelės šviežio
- Petražolės 2 vnt. šakelės šviežių
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Duona 0,5 vnt. kepaliuko itališkos šviesios
Kaip gaminti
1. Jautieną supjaustyti maždaug 2 cm dydžio kubeliais arba juostelėmis.
2. Į smulkintuvą suberti lazdyno riešutus, rozmarino ir šalavijo lapelius, džiovinto česnako granules, maltus juoduosius pipirus, įpilti 2-3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus ir viską sumalti iki smulkių trupinių.
3. Aukštesnėje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti maltą riešutų mišinį, išmaišyti ir pakepinti 1 minutę. Tada įdėti sviestą ir išmaišyti. Kai sviestas ištirps, sudėti smulkintą jautieną, išmaišyti ir pakepinti, kol išgaruos skystis. Tada įberti miltus, gerai išmaišyti, kol nebesimatys baltų taškelių, supilti pieną, įberti druskos ir permaišyti. Kai pienas užvirs, sumažinti kaitrą, uždengti ir troškinti 2 val. ant silpnos kaitros. Periodiškai pamaišyti. Jei padažas labai sutirštėja ir pradeda svilti, įpilti vandens.
4. Duoną supjaustyti riekelėmis, vieną jų pusę ištepti alyvuogių aliejumi, apibarstyti druska ir pipirais. Apskrudinti iš abiejų pusių grilio keptuvėje arba orkaitėje.
5. Besfrstrogeną patiekti dubenėliuose su skrudinta duona, apibarstyti smulkintais petražolių lapeliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai