Ingredientai
- Kokosų aliejus 1 valg. š.
- Sviestas 200 g
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Medus 3 valg. š. skysto
- Migdolų miltai 100 g
- Ryžių miltai 200 g arba begliutenių miltų mišinio
- Aguonos 3 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cukraus pudra 1 arbat. š.
- Citrinos žievelė 1 arbat. š. arba mandarino
Kaip gaminti
1. Išlydykite sviestą bei kokosų aliejų, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Virš indo su karštu vandeniu pašildykite medų, kad suskystėtų ir supilkite jį į išlydytą sviestą su kokosų aliejumi. Viską gerai išmaišykite.
2. Atskirame inde sumaišykite birius produktus: miltus, aguonas ir kepimo miltelius.
3. Tuomet į skystą masę įmuškite kiaušinį, išmaišykite, įberkite miltų, išmaišykite ir vėl įmuškite kiaušinį, įmaišykite miltus. Kai tešla bus išmaišyta, pabaigai įtarkuokite citrinos ar mandarino žievelės.
4. Kepimo formą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
5. Iškepusį keksą ir atvėsusį keksą papuošimui apibarstykite cukraus pudra.