Ingredientai
- Sausainiai 155 g begliutenių; pagrindui
- Sviestas 35 g tirpinto; pagrindui
- Kreminis sūris 430 g pavyzdžiui, rikotos, maskarponės ar pan.; sūrio kremui
- Cukrus 115 g sūrio kremui
- Grietinėlė 80 g 35 proc. riebumo; sūrio kremui
- Kiaušiniai 2 vnt. 110 g; sūrio kremui
- Kukurūzų krakmolas 25 g sūrio kremui
- Vanduo 25 g sūrio kremui
- Uogienė 45 g mėlynių; sūrio kremui
Kaip gaminti
Paruoškite pagrindą:
1. Virtuviniu kombainu smulkiai sumalkite sausainius ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Į pyrago formą sudėkite šį mišinį ir gerai suspauskite.
Pagaminkite kremą:
1. Šluotele išplakite kreminį sūrį. Tada sudėkite cukrų ir palaipsniui pilkite grietinėlę su kiaušiniais. Maišykite iki vienalytės konsistencijos.
2. Pabaigoje supilkite vandenį, sumaišytą su kukurūzų krakmolu.
Iškepkite pyragą:
1. Ant sausainių pagrindo pilkite kreminio sūrio masę ir konditeriniu maišeliu išspauskite mėlynių uogienę.
2. Kepkite iki 110 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 val ir 30–40 min.
3. Iškepęs pyragas viduryje dar atrodys skystas, tačiau jokiu būdu jo nekepkite ilgiau! Vėsdamas jis sustings ir taps idealios tekstūros.