Ingredientai
- Vanduo 100 ml 50 - tešlai ir 50 - įdarui
- Pienas 150 ml tešlai
- Mielės 20 g tešlai
- Cukrus 1 arbat. š. tešlai
- Druska 2 arbat. š. 1 arbat. š - tešlai ir žiupsnelis - įdarui
- Sviestas 30 g ištirpinto - tešlai
- Aliejus 1 l 30 ml - tešlai ir 500 ml - gruzdinimui, 30 - įdarui
- Brendis: (arba degtinės - tešlai) 1 valg. š.
- Miltai 600 g tešlai
- Vištiena 500 g filė - įdarui
- Svogūnai 2 vnt. įdarui
- Petražolės 4 vnt. 4 - 5 šakelės - įdarui
- Sultinys 200 ml karšto - įdarui
Kaip gaminti
- Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir šaukštu miltų. Palikite 15 minučių. Sudėkite likusius produktus ir užminkykite tešlą. Gali būti, kad prireiks šiek tiek daugiau miltų. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni.
- Palikite augti, kol tešlos tūris padvigubės. Paaugusią tešlą perminkykite ir dar palikite augti 30 minučių. Tešlą padalinkite nedideliais gabaliukais, suformuokite apvalias bandeles ir palikite jas 15 minučių. Padarykite paplotėlius, į vidų įdėkite faršo ir užspauskite bandeles taip, kad viršuje būtų skylutė. Beliašai turi būti plokšti. Palikite 15 minučių
- Faršui stambiai sumalkite vištieną ir petražoles, o svogūnus sutrinkite trintuvu, kad gautųsi tyrelė. Viską labai gerai sumaišykite.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Patikrinkite aliejų medinio šaukšto kotu: jei įmerkus kotą į aliejų, juo keliasi burbuliukai - aliejus įkaitęs. Beliašai į aliejų dedami TIK faršu į apačią. Atidžiai stebėkite kepimą.
- Kepkite vidutinėje kaitroje iš abiejų pusių. Iškepusius sudėkite ant popierinių rankšluosčių. Į iškepusių pyragėlių vidų įpilkite po šaukštelį sultinio. Jis įsigers į faršą.
Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita