„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 21
Jau įvertinote šį receptą

Beliašai

Beliašai
Beliašai / zaidziamevirtuve.blogspot.com/nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Vanduo 100 ml 50 - tešlai ir 50 - įdarui
  • Pienas 150 ml tešlai
  • Mielės 20 g tešlai
  • Cukrus 1 arbat. š. tešlai
  • Druska 2 arbat. š. 1 arbat. š - tešlai ir žiupsnelis - įdarui
  • Sviestas 30 g ištirpinto - tešlai
  • Aliejus 1 l 30 ml - tešlai ir 500 ml - gruzdinimui, 30 - įdarui
  • Brendis: (arba degtinės - tešlai) 1 valg. š.
  • Miltai 600 g tešlai
  • Vištiena 500 g filė - įdarui
  • Svogūnai 2 vnt. įdarui
  • Petražolės 4 vnt. 4 - 5 šakelės - įdarui
  • Sultinys 200 ml karšto - įdarui

Kaip gaminti

  1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir šaukštu miltų. Palikite 15 minučių. Sudėkite likusius produktus ir užminkykite tešlą. Gali būti, kad prireiks šiek tiek daugiau miltų. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni.
  2. Palikite augti, kol tešlos tūris padvigubės. Paaugusią tešlą perminkykite ir dar palikite augti 30 minučių. Tešlą padalinkite nedideliais gabaliukais, suformuokite apvalias bandeles ir palikite jas 15 minučių. Padarykite paplotėlius, į vidų įdėkite faršo ir užspauskite bandeles taip, kad viršuje būtų skylutė. Beliašai turi būti plokšti. Palikite 15 minučių 
  3. Faršui stambiai sumalkite vištieną ir petražoles, o svogūnus sutrinkite trintuvu, kad gautųsi tyrelė. Viską labai gerai sumaišykite.
  4. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Patikrinkite aliejų medinio šaukšto kotu: jei įmerkus kotą į aliejų, juo keliasi burbuliukai - aliejus įkaitęs. Beliašai į aliejų dedami TIK faršu į apačią. Atidžiai stebėkite kepimą. 
  5. Kepkite vidutinėje kaitroje iš abiejų pusių. Iškepusius sudėkite ant popierinių rankšluosčių. Į iškepusių pyragėlių vidų įpilkite po šaukštelį sultinio. Jis įsigers į faršą.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.