Ingredientai
- Mielės 30 g tešlai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys - tešlai
- Miltai 2 st. 2 - 2,5 - tešlai
- Vanduo 1 st. šiltas - tešlai
- Druska 2 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Aliejus 1 st. kepimui
- Faršas 500 g 500 - 600 vištienos šlaunelių - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Česnakai 1 skiltelės įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį, smulkintų - įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis malti - įdarui
- Sūris 100 g kietesnio fermentinio - įdarui
Kaip gaminti
1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Į dubenį suberkite miltus, padarykite per vidurį duobutę ir supilkite vandenį su mielėmis, uždenkite ir leiskite 10–15 minučių pastovėti, kad mielės pradėtų burbuliuoti. Tuomet supilkite aliejų, įmuškite kiaušinio trynį, pasūdykite ir užminkykite minkštą tešlą. Tešlą uždenkite ir pusvalandžiui padėkite į šiltą vietą, kad pakiltų.
2. Faršą sumaišykite su tarkuotu svogūnu ir grūstu česnaku. Pagardinkite pipirais ir druska. Fermentinį sūrį supjaustykite kubeliais ir su žalumynais suberkite į faršą. Viską gerai išmaišykite.
3. Pakilusią tešlą perminkykite ir plonai iškočiokite. Išspauskite didesnius (desertinės lėkštutės dydžio) apskritimus. Per vidurį dėkite nemažai faršo ir kraštus užlenkite, tik ne iki vidurio, palikite, kad faršas matytųsi. Keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejaus tiek, kad pyragėliai būtų apsemti, ir virkite ant mažos ugnies, kol gražiai parus iš abiejų pusių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita