Ingredientai
- Tepamas varškės sūrelis: 400 g
- Grietinėlė 150 ml 35 proc. riebumo
- Šokoladas 75 g baltojo
- Konjakas:(nebūtina) 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. tarkuotų žievelių
- Vanilės ekstraktas 1 žiupsnelis keli lašai
- Miltai 300 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltelinis cukrus 450 g
- Razinos 120 g 100 - tešlai ir 40 vnt. didesnių - papuošimui
- Sultys 3 valg. š. citrinos
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.
- Tepamąjį sūrelį išplakite su 100 ml grietinėlės.
- Likusią grietinėlę pakaitinkite ir joje ištirpinkite šokoladą.
- Supilkite į sūrelio masę, įlašinkite vanilės, supilkite konjaką ir viską gerai išplakite.
- Kiaušinius plakite, iki masė padvigubės. Nesustodama plakti suberkite 250 g miltelinio cukraus ir plakite dar apie 10 minučių.
- Į kiaušinių plakinį sudėkite sūrelio masę ir suplakite, nustačiusi lėtą režimą. Įmaišykite citrinos žieveles. Per 2–3 kartus įsukite su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir dar paplakite. Tešla neturi būti tiršta.
- Ant razinų užberkite šaukštą miltų, išmaišykite ir suberkite į tešlą. Išmaišykite. Sukrėskite į kepimo formą – tešlos turi būti du trečdaliai formos (jei jos yra daugiau, palikite antram pyragui). Šaukite į orkaitę ir kepkite 35–45 minutes.
- Likusius 200 g miltelinio cukraus patrindama sumaišykite su citrinos sultimis. Gauta mase apliekite pyragą ir užberkite razinomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita