Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Duona 2 riekės sviestinės sumuštinių
- Rūkyta lašiša 70 g
- Druska 2 žiupsnelis padažui ir kiaušiniui; arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis padažui ir kiaušiniui; arba pagal skonį
- Actas 2 valg. š.
- Kreminė varškė 2 valg. š.
- Sviestas 90 g padažui
- Kiaušinių tryniai 2 vnt. padažui
- Baltojo vyno actas 1 valg. š. padažui
- Citrinos sultys 1 arbat. š. arba pagal skonį; padažui
Kaip gaminti
1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
2. Į puodą sudėkite kiaušinių trynius, citrinų sultis, actą, žiupsnelį druskos bei pipirų. Trinkite smulkintuvu, kol masė pašviesės. Supilkite sviestą ir dar patrinkite keletą sekundžių, kol masė taps vientisa. Jeigu padažas per tirštas – įpilkite vandens.
3. Išvirkite kiaušinius. Užvirkite didelį puodą vandens ir į jį įpilkite du valgomuosius šaukštus acto. Sumažinkite kaitrą, kad vanduo vos burbuliuotų. Tuomet su šaukštu vandenį maišykite taip, kad viduryje susiformuotų nedidelis sūkurys. Kiaušinį įmuškite į puodelį ir atsargiai „įleiskite“ į sūkurį. Virkite apie 3 minutes. Išimkite ir nusausinkite padėdami ant popierinio rankšluosčio. Tą patį pakartokite ir su antruoju kiaušiniu.
4. Serviruokite: ant paskrudintos duonos riekelės tepkite mėgstamos užtepėlės, dėliokite sūdytą lašišą, o ant viršaus – virtą kiaušinį. Apliekite jį padažu ir papuoškite pipirais, žalumynais ar kaparėliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams