Ingredientai
- Obuoliai 1 kg skaniausia antaniniai, kitus rinkitės kuo rūgštesnius
- Cukrus 200 g
- Cinamonas 1 arbat. š. nubrauktas
- Gvazdikėliai 4 vnt.
Kaip gaminti
1. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis, užpilame cukrumi ir palaikome gerą pusdienį.
2. Kai atsiranda skysčio, obuolius dedame ant viryklės ir verdame gerą valandą, kol obuolienė pasidaro tiršta ir rusvos spalvos. Nepamirškite maišyti, ypač prieš pabaigą, kad neprisviltų.
3. Išvirusią obuolienę karštą supilstome į stiklainius, palaukiame, kol atvės, tada užsukame. Laikome šaldytuve.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių