Ingredientai
- Mėsa 1 kg ožio
- Alyvuogių aliejus 500 ml
- Svogūnai 3 vnt. ir kepinti svogūnų žiedai
- Imbieras 1 arbat. š. smulkintas
- Česnakai 1 arbat. š. smulkintas
- Jogurtas 100 g natūralus
- Aitrioji paprika 4 vnt. 1 arbat. š. smulkintos džiovintos ir 4 ilgos aitriosios paprikos, viena jų – supjaustyta
- Ciberžolė 2 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š.
- Kalendros 1 arbat. š. 1 arbat. š. džiovintos ir ryšelis smulkintų
- Kuminai 2 arbat. š.
- Gvazdikėliai 10 vnt.
- Cinamonų lazdelė 4 vnt.
- Kardamonas 17 vnt. 14 žaliojo kardamono ankščių ir 3 rudojo kardamono ankštys
- Laurų lapai 5 vnt.
- Džiovintos slyvos 10 vnt.
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 8 vnt. malti pipirų grūdeliai
- Bulvės 3 vnt. vidutinio dydžio
- Ryžiai 500 g mirkyti basmati
- Krokas (piene mirkytas): 1 arbat. š.
- Pomidorai 3 vnt. vidutinio dydžio
- Mėtos 1 vnt. ryšelis smulkintų
- Razinos 25 g besėklės
- Migdolai 25 g
- Žemės riešutai 25 g
- Anakardžių riešutai 25 g
Kaip gaminti
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite svogūnus, kol jie pasidarys tamsaus aukso spalvos. Įdėkite ožio mėsą ir kepkite kelias minutes.
- Sumaišykite imbierą ir česnaką, įdėkite jogurto, smulkintus prieskonius, nesmulkintus prieskonius (atidėkite 8 kardamono ankštis ryžiams), lauro lapus, slyvas, druską ir pipirus. Sudėkite visas aitriąsias paprikas ir įpilkite 250 ml vandens. Uždenkite keptuvę ir leiskite lėtai virti 45 min.
- Tuo metu išvirkite bulves. Virkite ryžius su kardamonu. Įdėkite pusę virtų ryžių į indą. Įpilkite krokų pieną ir maišykite, kol visi ryžiai pageltonuos.
- Sumaišykite smulkintus pomidorus, kalendrą, mėtas ir smulkintą žalią aitriąją papriką. Trečdalį mišinio įdėkite į indą su mėsa. Virkite dar 5-10 min.
- Pusę paprastų ryžių padėkite ant lėkštės. Uždėkite mėsą. Ant viršaus uždėkite ryžius su krokų pienu ir apibarstykite pomidorų mišiniu.
- Ant viršaus uždėkite bulves, ploną sluoksnį paprastų ryžių ir ryžių su krokų pienu. Padenkite svogūnų žiedais.
- Ant viršaus uždėkite likusius pomidorus, pabarstykite razinomis ir riešutais. Patiekite nedelsdami.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Pakistano