Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. ir 1 kiaušinio baltymas
- Cukrus 125 g
- Miltai 250 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Migdolai 150 g galite įpilti kelis lašelius migdolų esencijos
- Cinamonas 1 arbat. š. pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį citrinos sulčių
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Migdolus nuplaukite, nusausinkite, padžiovinkite orkaitėje, susmulkinkite ir sumaišykite su miltais bei kepimo milteliais.
- Kiaušinius iki purios masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
- Gautą masę supilkite į miltus, pagardinkite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite ir vėl išplakite elektriniu plakikliu.
- Iš tešlos drėgnomis rankomis formuokite pailgas nedideles duoneles (kepant jos padidės), jas aptepkite plaktu kiaušinio baltymu.
- Biscotti kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min.
- Pravėsusius kepalėlius supjaustykite nedidelėmis riekelėmis, jas išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir, kol biscotti išdžius, palaikykite dar karštoje, bet jau išjungtoje orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita