Ingredientai
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Šokoladas 1 sauja drožlės
- Kiaušiniai 4 vnt. baltymai - tešlai
- Cukrus 15 valg. š. 12 - tešlai ir 2-3 - kremui
- Sviestas 100 g tešlai
- Miltai 10 valg. š. tešlai
- Grietinėlė 250 ml 250 - 300 ml , 35proc. riebumo - kremui
- Standiklis: (grietinėlės - kremui) 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. žievelės ir 2 arbat. š. sulčių - kremui
- Vynuogės 6 vnt.
- Braškės 6 vnt.
Kaip gaminti
1. Baltymus išplakite su cukrumi. Supilkite pravėsusį ištirpintą sviestą, suberkite miltus. Maišykite, kol pasidarys vientisa, blizgi, grietinės tirštumo tešla.
2. Skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Tešlą šaukštu sudėkite skrituliukais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes. Keturis sausainius išimkite.
3. Likusius sausainius apskrudusiais kraštais ir šviesesniu viduriu išimkite iš skardos ir dar karštus susukite. Sudėkite į formeles, kad išeitų gražūs rageliai.
4. Į grietinėlę suberkite cukrų, standiklį, įberkite šiek tiek tarkuotų citrinų žievelių, supilkite sultis. Plakite elektriniu plaktuvu, kol pasidarys kremo tirštumo.
5. Ant keturių sausainių konditeriniu švirkštu išspauskite kremo. Sausainius sudėkite vieną ant kito ir papuoškite perpjautomis vynuogėmis, braškių skiltelėmis.
6. Apdžiūvusius ragelius išimkite iš formelių. Kiekvieno vidų švirkštu pripildykite likusio kremo ir pabarstykite cinamonu arba šokolado drožlėmis.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“