Ingredientai
- Miltai 590 g medaus biskvitui
- Kepimo milteliai 15 g medaus biskvitui
- Druska 1 arbat. š. medaus biskvitui
- Cinamonas 1 arbat. š. medaus biskvitui
- Kiaušiniai 4 vnt. medaus biskvitui
- Rudasis cukrus 335 g medaus biskvitui
- Medus 350 g medaus biskvitui
- Pienas 250 g medaus biskvitui
- Alyvuogių aliejus 210 g medaus biskvitui
- Grietinė 250 g grietinės kremui
- Grietinėlė 120 g 35 proc. riebumo; grietinės kremui
- Cukraus pudra 25 g grietinės kremui
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuota žievelė; grietinės kremui
- Citrinos sultys 10 ml arba pagal skonį; grietinės kremui
- Apelsinų marmeladas 150 g pertepimui
Kaip gaminti
Iškepkite biskvitą:
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, į pieną supilkite ištirpintą medų, išmaišykite.
2. Kitame inde sumaišykite visus sausus produktus, sudėkite į juos kiaušinių plakinį bei išmaišykite. Maišykite tol, kol turėsite vientisą masę.
3. Biskvitą kepkite apvalioje formoje 180 laipsnių temperatūroje apie 45–55 minutes. Atvėsinkite ir supjaustykite į 4 dalis.
Paruoškite kremą:
1. Kremą gaminkite, kai biskvitas jau atvėso ir galite sutepti tortą. Grietinėlę išplakite iki standumo.
2. Kitus kremo produktus išplakite plakikliu iki vientiso kremo ir atsargiai sumaišykite su plakta grietinėle. Naudokite iš karto.
Surinkite tortą:
1. Apvalioje formoje dėkite vieną sluoksnį biskvito, plonai aptepkite apelsinų džemu, paskirstykite dalį kremo. Kartokite šį veiksmą, kol turite biskvitų ir kremo.
2. Tortą įdėkite į šaldytuvą bent 12-ai valandų – kremas turi susigerti į biskvitą ir sustingti.
3. Tortą dekoruokite plakta grietinėle ir gyvomis pavasariškomis gėlėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė