Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Miltai 1 st.
- Cukrus 1 st.
- Krakmolas 6 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kokosų drožlės 1 st. trečdalis
- Sviestas 100 g
- Abrikosai 10 vnt.
Kaip gaminti
- Kiaušinių trynius kruopščiai atskirkite nuo baltymų.
- Baltymus atšaldykite, suberkite pusę kiekio cukraus ir išplakite iki standžių putų.
- Kiaušinių trynius su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos plakite, kol cukrus visiškai ištirps, o masė kelis kartus padidės.
- Šiek tiek baltymų masės labai atsargiai sumaišykite su tryniais, po šaukštą berkite su krakmolu sumaišytus persijotus miltus, įmaišykite likusius baltymus, tešlą krėskite į riebalais pateptą stačiakampę kepimo formą, ant viršaus išdėliokite abrikosų skilteles.
- Tolygiai paskirstykite su tirpintu sviestu sumaišytas kokosų drožles.
- Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Dėmesio! Kepdama nevarstykite durelių, antraip pyragas sukris.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita