Ingredientai
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltelinis cukrus 260 g
- Krakmolas 50 g
- Miltai 2 valg. š.
- Citrinos 3 vnt.
- Grietinėlė 500 ml plakama
- Vanilinis cukrus 3 valg. š. ekstraktas
Kaip gaminti
1. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite. Įberkite 100 g miltelinio cukraus ir plakite, kol masė sustandės.
2. Trynius su 150 g miltelinio cukraus rankiniu plakikliu plakite tol, kol pašviesės. Trečdalį trynių masės šaukštu atsargiai įmaišykite į išplaktus baltymus, tada įmaišykite likusią.
3. Į kiaušinių masę įsijokite krakmolą, miltus, supilkite iš citrinos išspaustas sultis ir palengva išmaišykite.
4. Apskritą skardą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite pusę kiekio tešlos. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje (įjungę ventiliatorių) apie 25 minutes. Išėmę iš orkaitės atvėsinkite skardoje. Iš jos atsargiai iškelkite peiliu. Iš likusios tešlos iškepkite antrą biskvitą.
5. Grietinėlę išplakite su cukrumi, vanilės ekstraktu ir vienos citrinos sultimis.
6. Pirmą biskvitą apibarstykite nuo vienos citrinos nutarkuotomis žievelėmis ir puse šaukšto išsijoto miltelinio cukraus. Aptepkite varškės kremu, uždėkite antrą biskvitą.
7. Pyrago viršų apibarstykite nuo likusios citrinos nutarkuotomis žievelėmis ir puse šaukšto miltelinio cukraus. Per naktį laikykite šaldytuve uždengtą (kad neprisigertų pašalinių kvapų). Išimkite prieš patiekiant.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“