Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltai 4 valg. š.
- Cukrus 4 valg. š.
- Sviestas 180 g kambario temperatūros
- Sutirštintas pienas 1 valg. š.
- Varškė 180 g plombyro skonio
- Uogos: (vienos arba kelių rūšių mišinio) 500 g
Kaip gaminti
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, trynius ištrinkite su cukrumi,o baltymus išplakite iki standžių putų.
- Į trynius įmaišykite miltus ir sudėkite baltymus, atsargiai pamaišykite.
- Kepimo popieriumi išklokite kvadratinę kepimo formą (40 x 40cm), į ją supilkite paruoštą tešlą, kepkite 180 C karštumo orkaitėje 12–15 min.
- Iškepusį biskvitą nedelsiant suvyniokite ir susukite į rankšluostį. Palikite kelioms minutėms, kad atauštų.
- Kremui išsukite sviestą, įpilto sutirštinto pieno, sudėkite varškę ir maišikliu maišykite, kol išeis purus kremas.
- Biskvitą išvyniokite, patepkite kremu ir vėl susukite, suvyniokite į rankšluostį ir per naktį palaikykite šaldytuve.
- Patiekite su sveikomis arba trintomis uogomis, pagardintomis cukraus, milteliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita