Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. dideli (L), kambario temperatūros; biskvitui
- Cukrus 70 g biskvitui
- Miltai 100 g persijotų; biskvitui
- Kepimo milteliai 0,75 arbat. š. biskvitui
- Grietinėlė 200 ml 36 proc. riebumo (labai šaltos); įdarui
- Cukraus pudra 1 valg. š. įdarui ir šiek tiek pabarstymui
- Standiklis 1 vnt. pakelis; įdarui grietinėlės standiklio (tik tuo atveju, jei tortą gaminsite iš anksto ar jį transportuosite)
- Braškės 1 st. supjaustyrų įdarui ir dar kelios papuošimui; arba kitų sezoninių uogų – aviečių, mėlynių, gervuogių...
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Kepimo formą (20x30cm) patepkite sviestu ir prie dugno prilipdykite pagal formos dydį iškirptą kepimo popieriaus lakštą.
2. Kiaušinius kartu su cukrumi suberkite į elektrinio plaktuvo indą ir plakite dideliais apsisukimais (apie 6-8 min), kol masė pasidarys labai puri, ir jos tūris patrigubės.
3. Miltus kartu su kepimo milteliais persijokite į atskirą indą. Šią miltų masę per tris kartus suberkite (geriausia – per sietelį) į kiaušinių masę, ir labai atsargiai kiekvieną kartą imšaišykite mentele, tik neperplakite, kad kiaušiniai nesubliūkštų. Suverskite gautą masę į paruoštą kepimo skardą, išlyginkite paviršių.
4. Kepkite apie 12 minučių, kol biskvitas gražiai paruduos. Išimkite iš orkaitės, ir palikite 5-10 minučių skardoje truputį atvėsti.
5. Ant darbastalio patieskite švarų virtuvinį rankšluostį ir ant jo išverskite biskvitą (aukštyn kojomis apversdami skardą). Atsargiai atklijuokite pergamentinį popierių. Biskvitą kartu su rankšluostėliu palei ilgąją kraštinę atsargiai susukite į vyniotinį, pernelyg nespausdami. Taip susuktą biskvitą palikite visiškai atvėsti.
6. Prieš patiekiant, suplakite grietinėlę su cukraus pudra iki labai tvirtos konsistencijos. Jei naudojate, baigdami plakti įmaišykite stabilizuojančius miltelius. Išvyniokite biskvitą ir mentele ištepkite ant viso paviršiaus grietinėlę, palikdami maždaug 2 cm kraštelius. Pabarstykite braškėmis, ir susukite biskvitą į ruloną.
7. Pyrago viršų pabarstykite cukraus pudra ir papuoškite braškėmis. Patiekiant supjaustykite riekelėmis.