Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. blynams
- Kiaušiniai 1 vnt. blynams
- Miltai 4 valg. š. 4 - 5 blynams
- Džiūvėsiai 3 valg. š. apvolioti
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis malti - blynams ir įdarui
- Druska 2 žiupsnelis blynams ir įdarui
- Faršas 300 g 300 - 400 g kiaulienos, įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Grybai 200 g konservuoti, tinka ir pievagrybiai - įdarui
- Kumpis 50 g karštai rūkytas kiaulienos - įdarui
- Aliejus 4 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
1. Bulves nulupkite ir išvirkite sūdytame vandenyje, sugrūskite. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, paskaninkite pipirais ir druska. Gerai išmaišykite, jei labai limpa prie rankų, berkite dar miltų.
2. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su faršu. Baigdami kepti suberkite smulkintus grybus ir kubeliais pjaustytą kumpį, pabarstykite pipirais ir druska.
3. Šlapiomis rankomis formuokite blynus, į vidų dėkite įdaro, gerai suspauskite ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite ant nedidelės ugnies keptuvėje. Tiekite su grietine, paskaninta žolelėmis.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita