Ingredientai
- Varškė 300 g grūdėta
- Miltai 70 g savaime iškylantys
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 2 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š.
- Jogurtas 2 valg. š. patiekimui galima keisti į uogienę
Kaip gaminti
- Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. (Jeigu neturite savaime kylančių miltų, tuomet dėkite paprastus, kuriuos prieš tai švariame inde sumaišote su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.)
- Sudėkite grūdėtą varškę, aliejų ir viską išmaišykite.
- Dėkite į keptuvę (be aliejaus), formuokite mažus blyniukus ir kepkite ant nedidelės ugnies.
- Patiekite su jogurtu ir uogiene.
Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Ievos receptai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita