Ingredientai
- Miltai 250 g 200 - tešlai ir 2 valg. š. - priedams
- Pienas 500 ml tešlai
- Druska 2 žiupsnelis tešlai ir priedams
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai
- Svogūnai 3 vnt. priedams
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 valg. š. priedams
- Aliejus 3 valg. š. priedams
- Kreminė varškė 250 g priedams
- Krienai 2 arbat. š. padažo - priedams
- Pipirai 1 žiupsnelis priedams
- Ridikėliai 5 vnt. šviežių - priedams
- Jautiena 2 kg 15 vnt. griežinėlių keptos
Kaip gaminti
1. Miltus išsukite su pienu, įmaišykite žiupsnelį druskos, atskirtus kiaušinių trynius. Tešlą pusvalandį palikite brinkti, tada įmaišykite išplaktus baltymus.
2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Apvoliokite miltuose, išmaišytuose su saldžiąja paprika. Keptuvėje įkaitinkite keturis šaukštus aliejaus ir kepkite svogūnus, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams, pabarstykite druska.
3. Varškės kremą išmaišykite su krienų padažu, žiupsneliu druskos ir pipirų. Ridikėlius supjaustykite.
4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynus. Kiekvieną aptepkite varškės kremo mase, uždėkite keptos jautienos, svogūnų, ridikėlių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita