Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 2 st.
- Pienas 1 st.
- Vanduo 100 ml
- Aliejus 4 valg. š. 4-5 valg. š.
- Cukrus 7 valg. š. 4 valg. š. tešlai ir 3 valg. š. įdarui
- Aguonos 4 valg. š.
- Obuoliai 5 vnt. kepti obuoliai - įdarui
- Citrinos 1 vnt. 5-6 arbat. š. sulčių - įdarui
Kaip gaminti
1. Užmaišykite blynų masę iš tam skirtų produktų. Jei turite mikserį – pradėkite nuo kiaušinių su cukrumi, tada pilkite truputį pieno, miltų, vandens, pieno, miltų ir vėl vandens. Pabaigoje suberkite aguonas (aš aguonas užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau 2 val.). Iš šio kiekio produktų iškepsite 10-12 blynų.
2. Paruoškite blynų įdarą: orkaitėje ar konvekcinėje krosnelėje iškepkite obuolius ir palaukite, kol jie praauš. Nuo keptų obuolių nuimkite odelę ir nugramdykite iškepusio obuolio tyrę. Į tyrę įdėkite cukraus ir citrinos. Ją gerai išmaišykite. Pasigaminote blynų įdarą. Žinoma, įdarą galima pasiruošti tokį, kokį mėgsta jūsų šeima, tik jis turi būti tirštas. Taip pat tiktų įvairiomis uogomis ar džiovintais vaisiais paskaninta varškė ar sūrelio masė.
3. O tada jau pasitelkite vaizduotę ir formuokite blynų krepšelius. Skanaus!
Recepto autorė Skaidrina Laurinavičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita