Ingredientai
- Pienas 1 st.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Sviestas 40 g lydyto
- Miltai 6 valg. š.
- Mėlynės 1 st. 0,5 šaldytų
- Cinamonas 1 žiupsnelis pagal skonį
- Romas 10 ml šlakelis
- Aliejus 100 ml kepimui
Kaip gaminti
- Miltus išsukite su pienu ir palikite brinkti.
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
- Trynius išplakite, pildama plonyte srovele įmaišykite juos į miltų ir pieno tešlą.
- Pagal skonį įberkite cinamono, šliūkštelėkite šlakelį romo.
- Galiausiai supilkite lydytą sviestą ir viską labai gerai išmaišykite – tešla turi būti grietinės tirštumo.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynelius.
- Dar šiltus gausiai apiberkite mėlynėmis.
- Jei mėgstate sočiau, valgykite su grietine arba plakta grietinėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita