Ingredientai
- Grietinė 1 puodelis 0,5
- Pienas 1 puodelis 0,5
- Aliejus 1 puodelis 0,3 rapsų
- Cukrus 1 puodelis 0,3
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 1 sauja
- Obuoliai 2 vnt.
Kaip gaminti
- Kiaušinius išplakite su cukrumi.
- Įpilkite pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir vėl gerai viską suplakite.
- Miltus dėkite po truputį – jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo.
- Kuo plonesnėmis skiltelėmis įpjaustykite obuolius.
- Keptuvę įkaitinkite, nustatykite vidutinę ugnį/kaitrą ir šaukštu formuokite blynelius.
- Kai ant viršaus susidaro burbuliukai, blynus apverskite ir dar pakepkite kelias minutes.
- Kadangi į tešlą pylėme aliejaus, papildomų riebalų keptuvei patepti nereikia, blyneliai nesvyla.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita