Ingredientai
- Aliejus 5 valg. š. kepimui
- Miltai 200 g tešlai
- Pienas 500 ml tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Kiaušiniai 3 vnt. tešlai
- Cukrus 130 g 1valg. š. tešlai, 100g - pagardams
- Vanilinis cukrus 30 g pakelis - tešlai
- Lazdynų riešutai 100 g pagardams
- Obuoliai 2 vnt. pagardams
- Citrinos 1 vnt. 3 valg. š. sulčių, pagardams
Kaip gaminti
1. Iš nurodytų produktų užmaišykite tešlą ir palikite pusvalandį. Puode ant mažos ugnies pagardams cukrų kaitinkite tol, kol parus. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Masę sudėkite ant kepimo popieriaus, atvėsinkite ir sukapokite.
2. Obuolius nulupkite, skersai supjaustykite maždaug 3 mm storio griežinėliais, pašalinkite sėklalizdžius ir apšlakstykite citrinų sultimis.
3. Aliejumi pašlakstykite 26 cm skersmens keptuvę ir įkaitinkite. Samčiu įpilkite tešlos, paskirstykite per visą plotį, viduryje įdėkite griežinėlį obuolio. Kai blynas iš apačios paruduos, atsargiai apverskite ir iškepkite kitą pusę. Taip iškepkite visus blynus ir laikykite 80 laipsnių orkaitėje, kad neatauštų. Patiekite apibarstytus karameliniais riešutais.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita