Ingredientai
- Pienas 450 ml
- Miltai 190 g
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai ir baltymai atskirai
- Cukrus 30 g
- Citrinos sultys 0,5 arbat. š.
- Sviestas 4 arbat. š. tirpinto ir dar šiek tiek kepimui
- Razinos 2 arbat. š.
Kaip gaminti
- Dideliame dubenyje sumaišykite pieną ir miltus. Tuomet sudėkite kiaušinių trynius, suberkite cukrų, druską, pilkite citrinos sultis ir tirpintą sviestą.
- Kiaušinio baltymus išsukite iki standumo ir suberkite razinas. Visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
- Keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto, dėkite po šaukštą blynų tešlos ir apkepkite iš abiejų pusių, kol blynai įgaus auksinį atspalvį.
- Galima patiekti su karamelės padažu bei ledais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Austrų