Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Aliejus 3 valg. š.
- Miltai 1 st.
- Pienas 1 st.
- Sviestas 50 g
- Alyvuogės 100 g įdarui juodosios be kauliukų
- Špinatai 30 g įdarui
- Varškė 100 g įdarui
- Fetos sūris 100 g įdarui
- Džiovinti pomidorai 6 vnt. įdarui
- Svogūnų laiškai 50 g krepšeliams surišti
- Bazilikai 1 valg. š. įdarui
- Druska 1 arbat. š. tešlai ir įdarui pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. įdarui pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kiaušinius gerai išplakite, plakdama elektriniu plakikliu po truputį suberkite miltus, supilkite aliejų, tada pieną. Iš tešlos svieste iškepkite lietinius.
2. Alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite.
3. Špinatus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu.
4. Fetą sumaišykite su varške ir nuspaustais špinatais, įmaišykite alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus.
5. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, bazilikais ir viską labai gerai išmaišykite.
6. Ant lietinio krėskite įdaro ir suriškite jį svogūnų laišku.
7. Paruoštus blynelius trumpam pašaukite į karštą orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita