Ingredientai
- Miltai 100 g tešlai
- Cukrus 80 g 40 g tešlai ir 40 g apelsinų sviestui ir dar šiek tiek apibarstymui
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Kiaušinių tryniai 1 vnt. tešlai
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuotos žievelės; perpus tešlai ir apelsinų sviestui
- Pienas 250 ml tešlai
- Sviestas 110 g 50 g tešlai ir 60 g kambario temperatūros apelsinų sviestui
- Aliejus 3 valg. š. kepimui
- Apelsinų sultys 80 ml apelsinų sviesto
- Brendis 2 valg. š. galima keisti ir konjaku
- Likeris 60 ml „Grand Marnier“ (bet puikiai tinka ir „Cointreau“)
Kaip gaminti
- Miltus, cukrų, druską, kiaušinį, kiaušinio trynį ir apelsino žievelę sudėkite į dubenį, pamažu pildami pieną maišytuvu išplakite tešlą.
- Keptuvėje ištirpkite sviestą ant vidutinės ugnies. Gaminsime – beurre noisette. Kaitinkite, kol sviestas pasidarys gražios auksinės spalvos ir pradės skleisti malonų riešutų aromatą. Palikite kelioms minutėms atvėsti, supilkite į tešlą ir išmaišykite. Tešlą palikite „pailsėti“ 30 minučių. Iškepkite lietinius.
- Sviestą, cukrų ir apelsino žievelę gerai išsukite. Supilkite apelsinų sultis ir išmaišykite.
- Pusę lietinio ištepkite apelsinų sviestu (dėkite apie 1 arbat. šaukšt.), perlenkite per pusę ir dar kartą per pusę. Ir tą patį padarykite su visais likusiais.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu. Sudėkite lietinius, apibarstykite cukrumi. Orkaitėje įjunkite „grilio“ funkciją, lietinius įkiškite į viršutinę orkaitės lentyną ir kepkite 3–5 minutes, priklausomai nuo jūsų orkaitės. Cukrus turi ištirpti, o lietiniai apskrusti.
- Mažoje keptuvėje užkaiskite brendį ir „Cointreau“. Alkoholį uždekite (tik atsargiai, kad nenusidegintumėte ar nesukeltumėte gaisro namie) ir palaukite, kol ugnis užges. Iš karto užpilkite ant šiltų lietinių. Leiskite pastovėti kelias minutes, kad sirupas susigertų į lietinius, ir dėkite į lėkštes.