Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 3 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pienas 100 ml
- Miltai 1 st.
- Aliejus 100 ml kepimui
- Obuoliai 3 vnt. dideli - obuolių pagardams
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių - pagardams
- Miltelinis cukrus 1 valg. š. 1 - 2 valg. š. - pagardams
- Cinamonas 1 arbat. š. pagardams
- Sviestas 50 g pagardams
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išsukite, kad neliktų gumulų.
2. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir per visą jos skersmenį iškepkite blynus.
3. Obuolius nuplaukite trindami šepetėliu, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite didokomis skiltelėmis. Jas iš karto apšlakstykite citrinos sultimis, kad neruduotų. Pabarstykite milteliniu cukrumi ir cinamonu. Skilteles iškepkite įkaitintame svieste kiekvieną atskirai apversdami. Blynus sulankstytkite ir patiekite su keptomis obuolių skiltelėmis ir natūraliu jogurtu ar grietine.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita