Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Miltai 1 st. 1-1,5
- Aliejus 3 valg. š.
- Kreminė varškė 200 g indelis
- Kefyras 100 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Obuoliai 1 vnt. didesnis
- Lašiša 200 g filė
- Citrinos 1 vnt. pusės sultys
Kaip gaminti
1. Šluotele arba elektriniu plakikliu kiaušinius išplakite iki vientisumo.
2. Į kiaušinių masę supilkite aliejų, gerai išmaišykite, suberkite miltus, pasūdykite. Įmaišykite kefyrą ir kreminę varškę.
3. Obuolį nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve. Sukrėskite į tešlą ir dar kartą išplakite.
4. Gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite nedidelius blynelius.
5. Lašišų filė supjaustykite plonais griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, sumaukite ant medinių iešmelių ir tiekite su blyneliais.
Prie tokio patiekalo derės purus plaktos grietinėlės ir grūdėtosios varškės kremas. Jį pagaminsite grūdėtąją varškę pertrynusi per sietelį ir šaukštu atsargiai sumaišiusi su iki standumo išplakta grietinėle.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita