Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 2 st. (2 stiklinės miltų blynų tešlai ir 1 valg. š. padažui)
- Pienas 3 st. 2 stiklinės blynų tešlai ir 1,5 stiklinės padažui)
- Sviestas 4 valg. š. (3 valg. š. tirpinto sviesto (arba aliejaus) blynų tešlai ir 1 valg. š. padažui))
- Mėlynės 200 g (įdarui)
- Cukrus 6 valg. š. (4 valg. š. įdarui (pagal skonį) ir 1 valg. š. padažui)
Kaip gaminti
1. Iš lietiniams skirtų produktų išmaišykite skystą tešlą ir kepkite lietinius.
2. Įdarui uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite truputį pastovėti.
3. Padažui svieste pakepinkite miltus, supilkite pieną, įberkite cukrų ir maišydama užvirinkite, kol sutirštės.
4. Į kepimo indą supilkite padažą, sudėkite lietinius su įvyniotomis uogomis ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30-40 min.
Recepto autorius Martynas Kaštelianovas
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita