Ingredientai
- Vanduo 1 l
- Cukrus 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 300 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Aliejus 75 ml
- Kriaušės 2 vnt.
- Mėlynųjų pelėsių sūris 200 g
- Graikiniai riešutai 1 sauja
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, berkite miltus, pilkite šiltą vandenį ir užmaišykite vienalytę skystą masę. Palikite valandai, kad išbrinktų miltai.
2. Pilkite aliejų, gerai išmaišykite. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite blynelius.
3. Sūrį ir kriaušes supjaustykite riekelėmis, išdėliokite ant blynelių, užberkite riešutų ir sulankstykite.
4. Blynelius dėti į keptuvę ir lengvai apkepkite, kad sūris taptų skystas.
Skanaus!
Recepto autorius Martynas Kaštelianovas
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita