Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt. Lietiniams
- Pienas 300 ml Lietiniams ir padažui 300 ml pieno
- Miltai 5 valg. š. Lietiniams ir padažui šaukštas miltų
- Aliejus 1 valg. š. Lietiniams
- Druska 1 arbat. š. Lietiniams ir padažui; pagal skonį
- Brokoliniai kopūstai 200 g Įdarui
- Vištiena 200 g Įdarui; keptos ar virtos
- Pievagrybiai 100 g Įdarui
- Sūris 100 g Įdarui ir 2 šaukštai padažui tarkuoto fermentinio
- Sviestas 1 valg. š. Įdarui ir padažui šaukštas sviesto
Kaip gaminti
1. Iš visų lietiniams skirtų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir iškepkite 6–8 blynus.
2. Paruoškite įdarą: nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolius, gabaliukais supjaustytą vištieną, suberkite sūrį. Šia mase įdarytus lietinius sudėkite į karščiui atsparų indą.
3. Paruoškite padažą: miltus pakepinkite svieste, maišydami supilkite pieną, pasūdykite ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Jį supilkite ant lietinių, apibarstykite sūriu ir 25 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita