Ingredientai
- Miltai 210 g
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Pienas 310 ml
- Sviestas 100 g 60 g tirpinto ir gabalėlis – patiekti
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilė 1 arbat. š. ekstrakto
- Šokoladas 50 g 50 g – pieninio gabalėlių ir tarkuoto – patiekti
- Klevų sirupas 2 valg. š. patiekimui
Kaip gaminti
Blyneliai |
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Suberkite į plakinį miltų mišinį ir maišykite, kol neliks sausų miltų.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite po šaukštą tešlos, ant blynelių viršaus užberkite po kelis gabalėlius pieninio šokolado.
- Kepkite ant vidutinio dydžio ugnies porą minučių, kol apskrus, ir pamatysite, kaip tešlos paviršiuje ima kilti burbuliukai. Tuomet atsargiai mentele apverskite blynelį ir taip pat apkepkite kitą jo pusę, kol gražiai apskrus.
- Iškeptus blynelius tiekite su mėgstamais priedais: sviestu, sirupu, gabalėliu tarkuoto šokolado ar kt.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita