Ingredientai
- Bulvės 5 vnt. didelės šviežios
- Salierai 2 vnt. stiebai
- Svogūnai 1 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Krapai 1 valg. š. šviežių
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
- Aliejus 2 valg. š. kepti
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite rupia trintuve, sukrėskite į indą ir nupilkite susidariusį skystį.
2. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Atvėsinusi suverskite į tarkuotas bulves.
3. Salierus nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir taip pat suberkite į tešlą.
4. Kiaušinius išplakite iki standžių putų, sudėkite į tešlą. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.
5. Įkaitintuose riebaluose iškepkite blynelius.
6. Tiekite su skrudinta šonine arba varškės ir česnakų kremu. Jį paruošite labai paprastai: varškę išsukusi su grietine, smulkintais česnakais ir šviežiais kapotais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita