Ingredientai
- Pienas 1 st.
- Miltai 125 g
- Manai 5 valg. š. 4-5
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Aliejus 2 valg. š. kepimui
- Obuoliai 4 vnt.
- Rudasis cukrus 3 valg. š. 2-3
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Cukrus 125 g sirupui
- Vanduo 125 ml sirupui
- migdolų esencija keli lašai sirupui 3 g
Kaip gaminti
1. Puode užvirkite pieną ir atvėsinkite.
2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite manų kruopas, kol švelniai paruduos. Dubenyje sumaišykite pieną, miltus, trynį ir manų kruopas – maišykite, kol neliks gumuliukų. Palikite tešką pusvalandžiui pastovėti. Ji turi būti grietinės tirštumo – jei per tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno ar vandens.
3. Pasiruoškite sirupą: užvirkite vandenį, ištirpinkite jame cukrų, įlašinkite migdolų esencijos.
4. Įkaitinkite aliejų ir kepkite nedidelius blynelius, kol gražiai parus.
5. Blynelį dėkite į lėkštę ir apšlakstykite šiltu sirupu. Taip blynelius kraukite vieną ant kito, vis šlakstydami sirupu ir vartydami, kol jie gerai prisigers.
6. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į keptuvę, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir vartydami apkepkite. Obuolius tiekite su blyneliais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita