Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. lietiniams
- Cukrus 2 valg. š. lietiniams ir 250 gr. slyvų tyrei
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis lietiniams
- Miltai 600 g lietiniams
- Aliejus 3 valg. š. lietiniams
- Vanduo 1 st. gazuoto mineralinio, lietiniams
- Slyvos 500 g mėlynųjų, slyvų tyrei
- Graikiniai riešutai 100 g slyvų tyrei
- Konjakas arba brendis (slyvų tyrei) 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Slyvas paruoškite iš vakaro: nuplovusi perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į puodą, užberkite cukrumi ir palikite per naktį, kad išsiskirtų sultys.
2. Paruoškite tešlą lietiniams: kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite aliejų ir išmaišykite. Toliau maišydama suberkite miltus. Įpilkite tiek gazuoto mineralinio vandens, kad gautumėte skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius.
3. Puodą su slyvomis statykite ant ugnies ir maišydama kaitinkite apie 20 minučių. Iki kaitinimo pabaigos likus 7 minutėms, suberkite kiek pasmulkintus ir sausoje keptuvėje paskrudintus graikinius riešutus, supilkite konjaką ir išmaišykite.
4. Ant kiekvieno lietinio užkrėskite slyvų tyrės, susukite ritinėlius ir kepkite karštuose riebaluose.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita