5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.8 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Blynų bokšteliai

Blynų bokšteliai
Blynų bokšteliai / Fotolia nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 3 vnt. 2 tešlai ir 1 padažui
  • Varškė 700 g 200 g riebesnės - tešlai ir 500 g kreminės varškės „President“ - pertepimui
  • Miltai 4 valg. š. tešlai
  • Apelsinai 1 vnt. nutarkuotų pusės apelsino žievelių - tešlai
  • Cukrus 3 valg. š. 1 valg. š. - tešlai ir 2 valg. š. - padažui
  • Sviestas 1 arbat. š. kepimui
  • Sutirštintas pienas 4 valg. š. saldinto - pertepimui
  • Cinamonas 2 g pertepimui
  • Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pertepimui
  • Pienas 2 st. padažui
  • Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. nutarkuotų žievelių - padažui
  • Bulvių krakmolas - padažui 1 valg. š.
  • Vanilės lazdelė (jei neturite, tiks ir vanilinis cukrus) - padažui 1 vnt.

Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

2. Trynius iki vientisos purios masės išsukite su cukrumi, tada įmaišykite varškę, suberkite miltus, nutarkuotų apelsino žievelių. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.

3. Tešlą kabinkite šaukštu, formuokite vidutinio dydžio blynelius ir iš abiejų pusių kepkite karštuose riebaluose. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

4. Paruoškite varškės įdarą: varškę iki vientisos masės ištrinkite su kondensuotu pienu, įmaišyti cinamoną ir vanilinį cukrų.

5. Paruoškite vanilinį padažą: visus produktus supilkite į dubenį, išplakite elektriniu plakikliu, tada supilkite į puodelį ir, nuolat maišydama, kaitinkite ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės.

6. Blynelius su varške sluoksniuokite į tiek dubenėlių, kiek bus valgytojų.

7. Ant viršutinio sluoksnio tepkite daugiau varškės masės ir užberkite šokolado drožlių. Šalia pilkite vanilinio padažo.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.