Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 tešlai ir 1 padažui
- Varškė 700 g 200 g riebesnės - tešlai ir 500 g kreminės varškės „President“ - pertepimui
- Miltai 4 valg. š. tešlai
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuotų pusės apelsino žievelių - tešlai
- Cukrus 3 valg. š. 1 valg. š. - tešlai ir 2 valg. š. - padažui
- Sviestas 1 arbat. š. kepimui
- Sutirštintas pienas 4 valg. š. saldinto - pertepimui
- Cinamonas 2 g pertepimui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pertepimui
- Pienas 2 st. padažui
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. nutarkuotų žievelių - padažui
- Bulvių krakmolas - padažui 1 valg. š.
- Vanilės lazdelė (jei neturite, tiks ir vanilinis cukrus) - padažui 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
2. Trynius iki vientisos purios masės išsukite su cukrumi, tada įmaišykite varškę, suberkite miltus, nutarkuotų apelsino žievelių. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.
3. Tešlą kabinkite šaukštu, formuokite vidutinio dydžio blynelius ir iš abiejų pusių kepkite karštuose riebaluose. Iškeptus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
4. Paruoškite varškės įdarą: varškę iki vientisos masės ištrinkite su kondensuotu pienu, įmaišyti cinamoną ir vanilinį cukrų.
5. Paruoškite vanilinį padažą: visus produktus supilkite į dubenį, išplakite elektriniu plakikliu, tada supilkite į puodelį ir, nuolat maišydama, kaitinkite ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės.
6. Blynelius su varške sluoksniuokite į tiek dubenėlių, kiek bus valgytojų.
7. Ant viršutinio sluoksnio tepkite daugiau varškės masės ir užberkite šokolado drožlių. Šalia pilkite vanilinio padažo.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita