Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pienas 1 st. (1,5 stiklinės pieno)
- Miltai 1 st. (1,5 stiklinės)
- Sviestas 2 valg. š. (ištirpintas ir 1,5 valg. š padažui)
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Kumpis 100 g (virtas kumpis arba daktariška dešra įdarui)
- Cukinijos 100 g įdarui
- Sūris 200 g (brandintas įdarui)
- Pievagrybiai 500 g padažui
- Grietinė 1 st.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Krapai 1 valg. š.
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. (pagal skonį mėgstamų prieskonių padažui)
Kaip gaminti
1. Kiaušinius išplakite su pienu, supilkite sviestą, suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išplakite. Tešlą palikite pastovėti nors pusvalandį.
2. Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Dešrą ir cukiniją supjaustykite labai plonai, o sūrį sutarkuokite.
3. Imkite blyną ir iš abiejų pusių jį užlenkite.
4. Vienoje pusėje dėkite tarkuotą sūrį, ant viršaus išdėliokite dešrą su cukinija, kad jų krašteliai matytųsi, uždenkite blyną ir susukite kaip kriauklelę.
5. Kepimo indą ištepkite sviestu, blynus šaukite į 200 °C temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių, kol išsilydys sūris. Tiekite su grietinės ir pievagrybių padažu. SKANAUS!
Recepto autorė Rasa
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita