Ingredientai
- Kiaušiniai 7 vnt.
- Pienas 1 st.
- Cukrus 4 valg. š. 1 arbat. š. - blynams ir 3 valg. š. - pertepimui
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 250 g
- Sviestas 3 valg. š. lydyto
- Vanduo 1 st.
- Braškės 2 st. papuošimui ir trečdalis stiklinės trintų - pertepimui
- Miltelinis cukrus 20 g papuošimui
- Grietinėlė 200 ml 35 proc. riebumo - pertepimui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. nutarkuotų žievelių - pertepimui
Kaip gaminti
- Kiaušinių baltymus atsargiai atskirkite nuo trynių.
- Trynius, pieną, cukrų ir druską gerai išplakite. Pamažėle suberkite persijotus miltus, viską gerai išmaišykite ir palikite 15–20 min.
- Į tešlą supilkite sviestą, vandenį ir išmaišykite.
- Baltymus išplakite iki purumo, sukrėskite į tešlą ir atsargiai išsukite.
- Iškepkite kvapius blynelius. Grietinėlę su nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir cukrumi išplakite iki standžių putų.
- Grietinėle ir uogiene pertepkite kas antrą blyną ir sudėkite vieną ant kito. Tiekite apibarsčiusi milteliniu cukrumi, galite užpilti klevų sirupo.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita