Ingredientai
- Pienas 750 ml
- Miltai 350 g
- Mielės 3 arbat. š. sausų
- Cukrus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 100 g
- Sutirštintas pienas 397 arbat. š. "Rududu" - įdarui
- Riešutai 100 g mėgstamų - įdarui
- Mėlynių uogienė su cukrumi (arba bet kuri kita) (įdarui) 200 g
Kaip gaminti
1. Į šiek tiek pašildytą pieną suberkite mieles ir cukrų. Tada sudėkite miltus, išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu, baltymus padėkite į šaldytuvą. Tuomet trynių masę įmaišykite į pakilusią tešlą ir dar šiek tiek palikite, kad pakiltų.
3. Išplakite baltymus ir įmaišykite į tešlą, jei tešla per tiršta, galima įpilti vandens ar pieno.
4. Iškepkite lietinius. Įdarui sutirštintą pieną sumaišykite su smulkintais riešutais.
5. Tuomet tepkite blynelius sluoksniais: vieną kartą su "Rududu" ir riešutų įdaru, kitą – su mėlynių uogiene ir dėkite vieną ant kito. Tortą papuoškite smulkintais riešutais ir šaldytomis mėlynėmis.
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita