Ingredientai
- Kiaušiniai 7 vnt.
- Pienas 1 st.
- Cukrus 150 g 1 arbat. š. ir 3 valg. š. - pertepimui
- Druska 1 arbat. š. 0,5 arbat. š.
- Miltai 250 g
- Sviestas 3 valg. š. tirpintas
- Vanduo 1 st.
- Grietinėlė 200 ml 35 proc. riebumo - pertepimui
- Citrinų rūgštis 1 žiupsnelis pertepimui
- Uogienė: (braškių, mėlynių, vyšnių arba obuolienė - pertepimui) 200 ml
Kaip gaminti
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
2. Trynius, pieną, cukrų ir druską išplakite. Suberkite persijotus miltus, gerai išmaišykite ir palikite15–20 minučių.
3. Į tešlą supilkite sviestą, vandenį ir išmaišykite.
4. Baltymus išplakite, sukrėskite į tešlą ir atsargiai išmaišykite.
5. Samčiu tešlos įpilkite į įkaitintą keptuvę, paskirstykite po visą ir iškepkite ant vidutinės ugnies. Taip iškepkite visus lietinius.
6. Grietinėlę su citrinų rūgštimi ir cukrumi plakite tol, kol susidarys putos. Grietinėle (šiek tiek palikite) ir uogiene pertepkite kas antrą blyną ir sudėkite vieną ant kito.
7. Viršutinį torto sluoksnį papuoškite likusia grietinėle ir šviežiomis ar šaldytomis uogomis.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“