Ingredientai
- Miltai 150 g kvietinių
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 150 ml
- Sviestas 2 valg. š.
- Tepamas varškės sūrelis be priedų 200 g
- Lašiša 100 g griežinėliais pjaustytų sūdytų
- Česnakai 2 skiltelės
- Petražolės 1 vnt. ryšulėlis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite miltus su 100 ml vandens, plakite šluotele arba elektriniu plakikliu, kol neliks gumuliukų. Įplakite kiaušinius ir pieną. Ištirpinkite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į tešlą.
2. Tešlą 1–2 val. palaikykite šaltai arba kepkite iš karto.
3. Įkaitintą keptuvę patepkite sviestu, palaukite, kol ims rūkti, įpilkite maždaug 50 ml tešlos, tolygiai paskirstykite. Kai viršutinė tešlos pusė sustings, apverskite blynelį ir apkepkite iš kitos pusės. Sudėkite iškeptus blynus į lėkštę ir palikite atvėsti.
4. Dubenyje išsukite tepamąjį varškės sūrelį su išspaustu česnaku, pagardinkite pipirais ir kapotomis petražolėmis. Sluoksniais dėkite blynus, varškės kremą ir lašišų griežinėlius.
5. Blynų pyragą bent pusvalandį palaikykite šaltai, supjaustykite kvadratėliais, perverkite dekoratyviu smeigtuku, patiekite kaip užkandį.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita